Hubble filmt engel in de ruimte


What’s on a science’s mind
Hubble vereeuwigde het stervormingsgebied S106.
En dit is een bijzonder fenomeen.
De nevel doet namelijk sterk denken aan een engel.
Met een beetje fantasie zijn de vleugels goed te zien.

Zie: Hubble fotografeert engelachtige nevel

En op YouTube zie je de engel geluidloos vliegen…

Advertenties

About Paul Delfgaauw

Zinzoeker Paul Delfgaauw, sinds september 2014 student Religiestudies, richting Media & Cultuur. Sinds 2016 Vrije Studierichting, aan de Academie voor Geesteswetenschappen Utrecht (voorheen HGU). Hij verkent sinds jaar en dag de gebieden religie en filosofie. Eigenlijk al vanaf het moment dat hij tijdens zijn eerste catechismusles de vraag kreeg voorgelegd waartoe de mens op aarde is. Sindsdien grasduint hij door boeken, tijdschriften en kranten die verhalen over zingeving, overtuigd als hij is dat God bestaat of gebeurt en op bovennatuurlijke wijze deel uitmaakt van ons leven. Op kritische wijze volgt hij zin en onzin van religie en filosofie en schuwt daarbij ook het gedachtegoed van het humanisme en atheïsme niet. In deze tijd bieden internet en de sociale media wereldwijd nog meer stof tot nadenken over goden, mensen en hun zoektocht naar elkaar. En met hopelijk begrip voor elkaar.

7 Responses

 1. Het plasma universum in actie! De bange biggers denken nog steeds in termen van zwaartekracht…en 96% ervan is onzichtbaar!

  Dat is toch echt hilarisch als je deze prachtige plasmainterferentie patronen ziet.

  pb

  Like

 2. joost tibosch sr

  Onze generatie heeft het geweldige geluk om prachtige foto’s te kunnen zien in en uit het heelal. Ik weet niet hoe het jullie dan vergaat, maar ik kijk mijn ogen uit…in opperste verwondering. En bij mij welt dan -met mijn verleden en hoewel ik beter weet en ook geleerd kreeg dat ik die woorden niet “mag” gebruiken– in hoge toonaard spontaan het woord God, meestal met wat bijvoegsels, naar boven.

  Een van mijn mooiste kinderherinneringen is dat mijn vader mij,kleine jongen, terwijl ik langs zijn gestrekte vinger keek, de sterren aanwees die mijn twee gestorven broertjes waren. Echt, geloof me, ik weet nu beter, maar verbaas me er nog steeds over, hoe dierbaar die herinnering me is gebleven.

  Dit lijkt me wat anders dan het “sensatieverhaal” hier boven, maar is het allemaal wel zo’n flauwekul?

  Like

Reacties zijn gesloten.