Mijn dichtbundel ‘Stiltegebied’ vandaag verschenen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stiltegebied

Afbeelding van Stiltegebied
Prijs: € 12,95

Titel: Stiltegebied
Auteur: Paul Delfgaauw
Categorie: Gedichten
Geïllustreerd: Nee
Uitvoering/formaat: Paperback 12,5 cm x 20 cm
Aantal pagina’s: 48
ISBN: 9789462069480
Verschijningsdatum: 24 mei 2013

Stiltegebied is vooral tot stand gekomen door de natuur. Bos, hei, strand, zee, dieren en vogels fluisterden dichter Paul Delfgaauw de woorden in die hij zocht om de variatie aan indrukken vorm te geven. De meeste gedichten – waarin bespiegelingen en humor haasje-over spelen – hebben een vrije versvorm; sommige kregen vorm als haiku.

Zie: Boekscout

Advertenties

About Paul Delfgaauw

Zinzoeker Paul Delfgaauw, sinds september 2014 student Religiestudies, richting Media & Cultuur. Sinds 2016 Vrije Studierichting, aan de Academie voor Geesteswetenschappen Utrecht (voorheen HGU). Hij verkent sinds jaar en dag de gebieden religie en filosofie. Eigenlijk al vanaf het moment dat hij tijdens zijn eerste catechismusles de vraag kreeg voorgelegd waartoe de mens op aarde is. Sindsdien grasduint hij door boeken, tijdschriften en kranten die verhalen over zingeving, overtuigd als hij is dat God bestaat of gebeurt en op bovennatuurlijke wijze deel uitmaakt van ons leven. Op kritische wijze volgt hij zin en onzin van religie en filosofie en schuwt daarbij ook het gedachtegoed van het humanisme en atheïsme niet. In deze tijd bieden internet en de sociale media wereldwijd nog meer stof tot nadenken over goden, mensen en hun zoektocht naar elkaar. En met hopelijk begrip voor elkaar.

16 Responses

 1. Carla

  Proficiat Paul met het uitgeven van je gedichtenbundel.
  Mooi dat de natuur aan jou woorden heeft geschonken en jij ze hebt toevertrouwd aan de, aanvankelijk, blanco, stille bladzijden.
  De bundel staat op mijn verlanglijstje.

  Like

 2. nand braam

  @ Paul

  Op mijn fietstraining kom ik daar ook wel ( Lage Vuursche), maar zodra je de “pannenkoekendrukte “ (van Lage Vuursche) nadert, moet je oppassen niet omver gereden te worden door automobilisten, die een parkeerplek zoeken op weg naar hun favoriete pannenkoekenrestaurent. In gedachten al bij hun pannenkoek heeft men geen oog meer voor de eenzame fietser. Het merkwaardige is dat als je pakweg 200 meter buiten deze “ druktecircel” bent, je op de fietspaden in de bossen verderop bijna niemand meer tegenkomt.

  Like

 3. Carla

  Paul, je gedichtenbundel is inmiddels van mijn verlanglijstje geschrapt. De woorden, gegeven aan wat het hart beleefde, dansen nu, op elk gewenst moment, dichtbij.

  Wát een pareltje zeg, gevuld met woorden die je zomaar even meenemen naar momenten van herkenning en geraaktheid.
  Prachtig.

  Volgend voorjaar zal ik de groene buitenaardsen de weg wijzen naar de Keukenhof ;-). ( woon op loopafstand )

  De woorden waarmee je Tij zo mooi kleurt, brachten mij even terug bij een bijzondere ervaring, de Canto Ostinato, uitgevoerd op 4 vleugels aan het strand in Bergen aan Zee.
  Wat jij verwoord was hoorbaar in die klanken.

  Ik dank je ervoor.

  Like

 4. Marianne

  Prachtige bundel. Zo gevoelig verwoord. Toen ik het las was ik ook daar, daar waar jij de inspiratie hebt gekregen.

  Like

Reacties zijn gesloten.